De burrito is een Mexicaans gerecht dat is ontstaan in de staat Jalisco. De naam “burrito” komt van het Spaanse woord “burro”, wat ezel betekent. Het verhaal gaat dat de burrito is uitgevonden door een ezeldrijver die een tortilla vulde met bonen, rijst en vlees om het eten gemakkelijker te kunnen vervoeren.
Burrito’s zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden en zijn nu een van de meest populaire Mexicaanse gerechten ter wereld. Ze worden gegeten in Mexico, de Verenigde Staten, Canada en veel andere landen.
Er zijn veel verschillende soorten burrito’s, maar de meest populaire zijn de burrito met rundvlees, de burrito met kip en de burrito met vegetarisch gehakt. Burrito’s worden vaak geserveerd met een aantal toppings, zoals salsa, guacamole, zure room en kaas.
Burrito’s zijn een heerlijk en vullend gerecht dat perfect is voor een snelle en gemakkelijke maaltijd of als snack.
Ingrediënten:
- 1 grote tortilla
- 1/2 kopje gekookte bonen
- 1/2 kopje gekookte rijst
- 1/2 kopje gesnipperde uien
- 1/4 kopje gehakte paprika’s
- 1/4 kopje gehakte tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1 eetlepel guacamole
- 1 eetlepel salsa
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel kaas
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de uien, paprika’s en tomaten toe aan de pan en bak deze in 5-7 minuten zacht.
- Voeg de bonen, rijst, zout en peper toe aan de pan en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de tortilla.
- Rol de tortilla op en snijd deze in 2 gelijke stukken.
- Serveer de burrito’s met je favoriete toppings.
Tips:
- Je kunt ook andere soorten vlees gebruiken in je burrito, zoals kip, varkensvlees of rundvlees.
- Als je geen verse ingrediënten hebt, kun je ook kant-en-klare ingrediënten gebruiken.
- Je kunt de burrito een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm de burrito voordat je hem serveert.
- Probeer ook eens andere toppings voor je burrito, zoals avocado, kaas, guacamole of zure room.