Mexicaanse Agua de Jamaica

Agua de Jamaica, ook wel Jamaicaanse hibiscussiroop genoemd, is een zoete drank die wordt gemaakt van hibiscusbloemen. Het is een populaire drank in veel landen in Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Mexico.

De geschiedenis van Agua de Jamaica gaat terug tot de Azteken en Maya’s. Ze gebruikten de bloemen van de hibiscusplant voor hun medicinale en culinaire eigenschappen. De Spanjaarden introduceerden de drank in andere delen van de wereld, waaronder Spanje, Portugal en de Filippijnen.

Hibiscusbloemen bevatten ook flavonoïden, een type antioxidant dat anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Ontsteking speelt een rol bij veel chronische ziekten, dus het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan flavonoïden kan helpen om het risico op deze ziekten te verminderen.

Agua de Jamaica is een verfrissende en lichtzoete drank die perfect is voor een warme dag. Het is ook een goede bron van antioxidanten en kan helpen om de bloeddruk te verlagen.

Hibiscusbloemen zijn een veilige en gezonde drank. Ze kunnen echter mogelijk interageren met bepaalde medicijnen, dus het is belangrijk om met je arts te praten voordat je hibiscusthee of hibiscussiroop drinkt als je medicijnen gebruikt.

Kijk in onze shop voor een sample pack

https://www.tasteofmexico.nl/product/50-gram-floor-de-jamaica-theehibiscus-bloem/

Hier is een recept voor Agua de Jamaica:

Ingrediënten:

  • 1 kop gedroogde hibiscusbloemen
  • 8 kopjes water
  • 1/2 kop suiker of andere zoetstof (optioneel)
  • 1/4 kop citroensap (optioneel)
  • ijs (als je het koud wilt drinken)

Instructies:

  1. Doe de hibiscusbloemen in een grote pot en giet er het water over.
  2. Breng het water aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het 30 minuten sudderen.
  3. Haal de pot van het vuur en laat het afkoelen.
  4. Zeef de hibiscusbloemen uit het water.
  5. Voeg de suiker en citroensap toe en roer tot de suiker is opgelost.
  6. Serveer de Agua de Jamaica gekoeld met ijs.

Agua de Jamaica kan ook worden geserveerd met fruit, zoals sinaasappel, limoen of aardbei. Je kunt er ook een vleugje rum of tequila aan toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *