Concha (Mexicaans Zoet Brood)
Concha (Spaans: Schelp) is een Pan Dulce oftewel een Mexican Sweet bread. De concha bestaat uit 2 delen. Een zoetbrood gedeelte en kruimelige suikerige topping mix.
Het onderscheidende vorm van een schelp patroon bovenop het broodje wordt gemaakt met een brood stempel.
en concha wordt vaak gegeten als dessert, bij thee, koffie of (Mexicaanse) chocolade melk.
De originele topping is vanille maar in de moderne Mexicaanse eetcultuur kan deze bestaan uit verschillende smaken zoals Koffie (Mocca) Chocolade, Aarbei maar ook Japanse Matcha Smaak (Groene Thee) Oreo Cookies en Pumpkin Spice mix (soort speculaas smaak). The sky is the limit.
Conchas zijn populair in zowel Mexico als de Verenigde Staten onder de Mexicaanse gemeenschap.
Recent hebben de concha’s meer populariteit gekregen doordat Diverse Kok’s vullingen hebben toegevoegd en meerdere smaken.
Concha’s zijn nu zo populair dat de “concha bun burger” in 2016 het Blended Burger Project heeft gewonnen.
In de Traditionele zoete varianten zijn er steeds meer varianten zoals in smaak en vorm. Zo is er de
- De Traditionele Concha
- Mante Concha’s (Concha gebakken in een CupCake vorm)
- Rosca de Concha (Cirkelvormige Concha’s met meerdere smaken in een ring vorm)
Ingredientenlijst: Tarwebloem, suiker, zout, boter, ei, Matcha, Melk.
Reviews
There are no reviews yet.