Recept voor ovenheerlijke Mexicaanse Conchas

Conchas zijn een populaire Mexicaanse zoete broodjes die worden gemaakt van een basisdeeg met een topping van koekjesdeeg. De naam concha betekent “schelp” in het Spaans, en dit komt van de vorm van het broodje. Conchas worden vaak gegeten als ontbijt of als snack, en ze kunnen ook worden geserveerd met koffie of thee.

Ingrediƫnten

  • Voor het basisdeeg:
    • 500 gram bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel instant gist
    • 1 eetlepel suiker
    • 3 eieren
    • 125 ml melk
    • 125 ml gesmolten boter
  • Voor de topping:
    • 250 gram bloem
    • 100 gram suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 ei
    • 125 ml melk

Bereiding

  1. Voor het basisdeeg, meng de bloem, het zout, de gist en de suiker in een grote kom. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe en meng tot een glad deeg.
  2. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad tot het elastisch is.
  3. Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat het in een warme omgeving 1 uur rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
  4. Voor de topping, meng de bloem, de suiker, het vanille-extract, het ei en de melk in een kom tot een glad mengsel.
  5. Verdeel het gerezen deeg in twee helften. Rol de eerste helft van het deeg uit tot een dunne lap.
  6. Smeer de topping over de uitgerolde lap deeg.
  7. Rol de tweede helft van het deeg uit tot een dunne lap.
  8. Leg de tweede lap deeg over de eerste lap deeg met de topping, en druk de randen goed aan.
  9. Snijd het broodje in stukken van ongeveer 4 cm breed.
  10. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 30 minuten rijzen, of tot ze in volume zijn verdubbeld.
  11. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  12. Bak de conchas in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  13. Laat de conchas afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *